Pazartesi, Şubat 10, 2014

Emir Bey'e Dair Bir Basın Açıklaması


Bu senenin başında kendimce dedim ki ilk kez müzikal anlamda bazı şeyleri planlayıp programlayacağım ve artık bunlar doğrultusunda daha verimli adımlar atacağım. O yüzden genelde birlikte çaldığım dostlara rica edip bir toparlanalım ve neye ne kadar vakit ayırabiliriz bunları konuşalım istedim. Dostlarla yapılan konuşmanın ardından ben de kendimce inzivaya çekilip bir süre bu konuşmayı neredeyse cümle cümle değerlendirdim ve şu sonuca vardım: Emir Bey artık bildiğiniz şekilde pek de konser verebilecek bir oluşum değil. Daha açık konuşayım, benim şarkılarımı bunca zamandır birlikte çaldığım insanların artık hemen hemen hiçbirinin buna vakti kalmadı. Çoğu ya başka müzikal projelere yoğunlaştı ya da müzik dışı işleri sebebiyle genel olarak herhangi bir şeye vakit bulamaz oldu. Netice itibariyle ortaya çıkan tabloda hayat karşıma farklı insanlar çıkartmadıkça toplu olarak bir performans ihtimalim kalmadı. Toplu performans olmayınca da bence Emir Bey olmuyor, keza belki bir kısmınız okumuştur Emir Bey'i yıllar önce şu şekilde tanımlamıştım:

"Emir Bey, Emir Aksoy tarafından kurulmuş bir hafif müzik topluluğudur. 2007'de kurulmuş olan grup bugüne dek pek çok farklı ortamda konserler vermiş, pek çok farklı müzisyeni sahnesinde konuk etmiştir. Emir Aksoy'un bestelerinin yanı sıra, sevdikleri ve çalmaktan keyif aldıkları eserleri de yorumlamaktan geri durmazlar. Kısacası Emir Bey, farklı müzikal yolları olan dostların beraber huzur bulma ve dinleyenlere huzur verme çabasıdır."


Gördüğünüz üzere tanımdan da net bir şekilde anlaşılacağı üzere ben tek başıma bence Emir Bey olmuyorum aslında, birlikte müzik yaparak huzur bulduğum dostlarla birleşince Emir Bey'e dönüşüyorum. Görünen o ki farklı müzikal yolları olan bahsi geçen dostların artık yolları Emir Bey'den geçmiyor. Emir Bey'den geçen yollar da eskisi kadar huzurlu olamıyor. Bana da bu tespiti yaptıktan sonra başka şeyler yapmaya gayret etmekten başka seçenek kalmıyor.

Üzerinde düşününce fark ettim ki Emir Yargın Efendi'den, Alper Bey'den başlayıp, Nağme Hanım'la, Nil İpek Hanım'la, Can Bey'le, Umut Bey'le, Uluç Bey'le, Tufan Bey'le, Kerem Bey'le, Emir Ağabey'le, Enis Ağabey'le, Berkay Bey'le bu 7 yıl içerisinde Emir Bey adı altında birlikte çaldık, söyledik, konserler verdik; bu güzel insanların yanı sıra Canberk Bey, Günsu Hanım, Aslı Hanım, Gülnaz Hanım, Ceren Hanım, Toros Bey, Emre Bey, Baturay Bey, Mert Bey, Melis Hanım, Tolay Bey, Tuğçe Hanım, Ozan Bey, Tümer Bey, Melike Hanım, Şevket Bey, Yiğit Bey, Asena Hanım, Haluk Can Bey, Can Bey, Melis Hanım, Bekir Bey gibi ilk düşündüğümde aklıma gelen nice dostla da Emir Bey etiketi altında birlikte şarkılar, kayıtlar, video'lar, kısacası müzikli bir şeyler yaptık.

Tek demek istediğim, bugüne kadar benimle birlikte müzik yaptığınız, müziğime katkı sağladığınız ve oluşan müziği -şayet kulağa güzel geliyorsa- daha da güzelleştirip yükselttiğiniz için hepinize nice teşekkürler. Ellerinize sağlık.


Yaklaşık 7 senedir hayalini kurup bir türlü deneyemediğimiz sesi daha 2 ay önceki Aralık konserlerinde anca çıkarabilmiş olmak ve daha da çıkartamayacak olmak biraz üzücü ama şarkıda ve şarkıyı oluşturan dev sözlerde de denildiği üzere: "Dün ile beraber gitti cancağızım, şimdi yeni şeyler söylemek lazım." Üzülecek, ağlanacak, acınacak bir durum varmış gibi yansıtmanın da alemi yok. Hali hazırda bugüne dek biriken besteleri bir şekilde kaydetmeye (Toz ve Tanışma gibi) gayret edebilirim, DemSessions gibi seriler üzerinde yoğunlaşabilirim, müzikli projeler üretmekle ilgili elimden her ne gelirse ona odaklanabilirim, Emir Yargın Efendi'yle çalmaya devam edebilir, müzik danışmanlığı ve müzik yazarlığı konusuna daha sıkı sarılabilirim, karşıma çıkan ve her seferinde deneyim kazandıran bir şeylere müzik üretme projelerine daha çok vakit ayırabilirim, yeni şarkılara yoğunlaşabilirim, eski günlerde olduğu gibi Levent Bey'in, Berat Hanım'ın yazdıklarına ya da kendi notlarıma odaklanabilirim falan filan. Umarım hepsini aynı anda yapmayı başarabilirim. Bunları yapmaya gayret ederken de hem yukarıda ismi geçen nice dostla hem de yepyeni insanlarla yolumun zaman zaman kesişeceğinden de eminim. Ne diyeyim çizmeye çalıştığımız yollarda Allah utandırmasın.

Sarıgül tarzı bu popülist bitirişle basın açıklamama son verirken; müzikle ilgili attığım, atmaya çalıştığım ve atamadığım her adımda yanımda olan, bu son satırlara kadar sabırla okuyan tüm dostlarımın, tanıdıklarımın ve tanımadıklarımın da alınlarından öpüyorum. Eee ne demişler: "Hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir." Ehehe hehe şaka şaka böyle klişe biter mi yazı hiç? Hayat biz planlar yaparken akıp gidenlerdir bence. Daha iyi oldu, şimdi bitebilir.

Hiç yorum yok: